Przygotowanie: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, odstawić. Truskawki zmiksować na gładką masę (dodać cukier, jeśli używamy-u nas wersja bez cukru), dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, przelać do kokilek. Wstawić do lodówki do stężenia. Przygotować kolejną porcję żelatyny (tak jak wyżej). Serki wymieszać z ziarnami wanilii (jeśli używamy), dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Wylać na stężony mus truskawkowy. Wstawić do lodówki. Kiedy desery będą gotowe, zanurzać kokilki na chwilę w ciepłej wodzie i wyjmować na talerzyki. Można też pozostawić je w miseczkach. Ozdobić truskawkami i miętą.
Smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńWyglądają uroczo :)
OdpowiedzUsuńwow co za pyszności !!!!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
www.noteskulinarnyfiga.blogspot.com