Pasta kanapkowa z makrelą i jajkiem

Składniki:
  • 1 wędzona makrela pozbawiona ości i skóry
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 100 g tłustego twarogu
  • 1 łyżeczka przyprawy curry (lub inna ilość, która nam odpowiada)
  • cebula dymka
  • opcjonalnie do dekoracji: szczypiorek, natka pietruszki, czarne oliwki


Przygotowanie:

Jajka, makrelę i twaróg zmielić/zmiksować na gładką masę (ja używam blendera ręcznego).
Doprawić curry, dodać drobno posiekaną dymkę i dokładnie wymieszać.


2 komentarze:

  1. Bardzo dobra i prosta w wykonaniu taka pasta.

    OdpowiedzUsuń
  2. Iście królewskie śniadanie. Uwielbiam takie pasty a dodatek oliwek czyni ją bardzo wyrafinowaną :)

    OdpowiedzUsuń