Składniki:
- 1 mały bakłazan
- oliwa do skropienia plastrów bakłażana
- sól
- pieprz
- kilka plasterków salami
- mozarella (kulka)
- do podania: sos sojowy
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Bakłażana umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Każdy plasterek skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem.
Piec około 13 minut w nagrzanym piekarniku.
Wyjąć bakłażana, piekarnik ustawić na 200 stopni.
Na każdy plasterek bakłażana układać kawałek salami i mozzarelli.
Piec do roztopienia i lekkiego zrumienienia mozarelli.
Można spiąć wykalaczką.
Podawać z sosem sojowym.
fajny sposób na podanie bakłażana :>
OdpowiedzUsuńfantastyczny sposób- lubie bakłazana baaardzo
OdpowiedzUsuńchętnie się skuszę na taką przekąskę:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam bakłażany, ale w takiej wersji jeszcze nie próbowałam, a szkoda, bo wyglądają pysznie. pozdrowienia! :)
OdpowiedzUsuńWygladaja naprawde ciekawie :) Sprawdze sama ten przepis, produkty ekologiczne, zdrowe żywienie w cenie, jesli dodac do tego ze ma sie zapiec lub zgrillowac to dochodzi walor smakowy nie do przecenienia ;]
OdpowiedzUsuń