Składniki (3-4 porcje):
- główka młodej kapusty
- 250 ml wody
- 200g cienkiej kiełbasy
- cebula
- łyżka masła
- pęczek koperku
- pół pęczka szczypiorku
- łyżka cukru
- łyżka mąki
- szczypta kminku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę opłukać, drobno poszatkować. Włożyć do garnka, posypać solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Zalać wodą, dodać cukier i kminek. Zagotować, a następnie gotować pod przykryciem około 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodać kiełbasę i cebulę. Gotować jeszcze około 7-10 minut.
W garnuszku rozprowadzić mąkę z odrobiną wody. Do garnuszka stopniowo dolewać wodę z kapusty, wymieszać, a następnie wlać do kapusty i wymieszać. Gotować jeszcze minutę.
Na koniec dodać posiekany koperek i szczypiorek.
smacznie wygląda!
OdpowiedzUsuńkapustka w doborowym towarzystwie:) piękna para:D
OdpowiedzUsuńOwszem, nieźle się dobrali. :)
Usuńjak zawsze piękne zdjęcia ;]
OdpowiedzUsuńprzyjmij nominację liebster blog ;]
http://czasnaslodkosci.blogspot.co.uk/
Ja biorę z ziemniakami z wody, młoda kapusta to niezaprzeczalny symbol zmierzającego w naszą stronę lata. Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńwyśmienite danie :) uwielbiam :) i nie idę na żadne ustępstwa ...
OdpowiedzUsuńO tak kapusta -najwyższa pora zrobic -----pycha!!!
OdpowiedzUsuń