Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem, dodać olejek waniliowy i roztrzepane jajko, wymieszać.
Wsypać mąkę i sól, wymieszać, a następnie dodać drobno posiekaną czekoladę i orzechy.
Nabierać łyżką ciasto na dłoń i formować okrągłe placuszki.
Układać je (zachowując odstępy) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temp. 200 C przez 10-12 min na jasnozłoty kolor.
- Oryginalny przepis: Ciasta Za Grosik, 05.2012, s.13, Moje Gotowanie Wydanie Specjalne
można się poczęstować? :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo! :)
Usuńdziękuję :)
UsuńWyglądają tak smakowicie :)
OdpowiedzUsuńSmakują tak jak wyglądają :)
OdpowiedzUsuńAle kusisz. Ciasteczka takie jak lubię. Przydałyby mi się teraz do porannej kawy :)
OdpowiedzUsuńMniam, ciasteczka z czekoladą są najlepsze :)
OdpowiedzUsuń