Nie ma nic prostszego niż takie curry! :)
Szybkie i pożywne danie, które można przygotować zarówno na codzienny obiad, jak i na imprezę. Polecam podać z ryżem i posypać dużą ilością natki pietruszki i szczypiorku.
Zobaczcie też:
♥ Zielone curry z kurczakiem i marchewką
♥ Czerwone curry z rybą i krewetkami
Przygotowanie:
Pierś z indyka pokroić na małe kawałki, obrane marchewki w talarki.
Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oliwie. Dodać pastę curry i inne przyprawy, wymieszać, dodać kawałki indyka, smażyć około 5 minut, często mieszając.
Dodać marchewkę, wlać bulion i mleko kokosowe. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu aż marchew będzie miękka. Od czasu do czasu mieszać.
Podawać z ryżem, posiekaną natką pietruszki i/lub szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz