Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 130 stopni C. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Herbatniki rozdrobnić na pył w malakserze albo wałkiem w torebce. Dodać rozpuszczone masło.
Spód tortownicy wyłożyć równomiernie ciasteczkową masą i lekko ubić, np. dnem szklanki.
Zmiksować powoli (tylko do połączenia składników) ser z masą krówkową, jajkami, cukrem i mąką ziemniaczaną.Wylać masę na spód z ciasteczek.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 80-90 min.
Po upieczeniu i przestygnięciu wstawić sernik na noc do lodówki, a następnie udekorować startą czekoladą i krówkami.
- Oryginalny przepis: Moje Smaki Życia, 12.2014, s. 45
Wygląda bajecznie, pyszny musiał być :)
OdpowiedzUsuń