Żółty krem paprykowy
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni C.
Paprykę pokroić ułożyć na blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, polać olejem, oprószyć solą morską, wymieszać. Piec bez przykrycia około 40 minut.
Paprykę wraz z powstałym sosem przełożyć do blendera kielichowego, dodać trochę bulionu i zmiksować na gładką masę. Dodać resztę bulionu, wymieszać, przelać do garnka, podgrzać.
Jeśli po zmiksowaniu blenderem nie uzyska się pożądanej jednolitej i gładkiej konsystencji, zupę można dodatkowo przetrzeć przez sito.
Podawać z kostkami sera, rzeżuchą i lub bułeczką. przed podaniem posypac świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz