#POMYSŁY 3 Jadalne pająki :)

Czasami tak niewiele trzeba, żeby zrobić coś oryginalnego. TO stwierdzenie dotyczy również jedzenia. Z kilku składników można wyczarować zaskakująco pyszne potrawy albo zaskakujące w swojej formie słodkości, co prezentuję dzisiaj. :)
Z biszkoptów, paluszków, czekolady i mlecznych drażetek powstały pajączki. :)
Jak Wam się podobają? :)




♥ Inne POMYSŁY zobaczysz TUTAJ

Składniki:
  • biszkopty
  • słone paluszki
  • czekolada
  • drażetki mleczne
  • posypka czekoladowa

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić.

Paluszki połamać na mniejsze kawałki, powbijać w biszkopty. To będą pajęcze nogi.

Biszkopty z powbijanymi z boku paluszkami oblewać czekoladą i odkładać na deskę/talerz wyłożony folią aluminiową.

Zanim czekolada stężeje, zrobić gałki oczne z drażetek mlecznych. Przy pomocy wykałaczki na drażetki nanieść małe krople z czekolady.

Dodatkowo można ozdobić pajączki posypką czekoladową lub inną.

Wstawić do lodówki, żeby czekolada zastygła.





12 komentarzy:

  1. Ojej, nieźle :D Pomysł mistrzowski! I efekt końcowy tak samo!

    OdpowiedzUsuń
  2. urocze! na halloween jak znalazł :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kasiunia, napiszę jedno......poniszczyłaś moją małą psychikę:)))
    Toż to Edwary i spółka:))

    OdpowiedzUsuń
  4. dokładnie, grunt to pomysłowość :) bardzo fajny pomysł
    pozdrawiam
    kami
    noteskulinarnyfiga.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. heheh, brzydzę się pająków jak niczego innego, ale takiego śmiało do japy mogę wsunąć ;DDD
    fajnie tu;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. U mnie podobnie - takie jadalne pająki to jedyne, jakie akceptuję. :)

      Usuń
  6. po prostu rewelacja! muszę koniecznie zrobić sobie własne pajączki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo chętnie obejrzę efekty Twojej pracy. :)

      Usuń
  7. super sprawa jak spodziewa się gości z dzieciakami :D

    OdpowiedzUsuń