Deserki z musem truskawkowym
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, odstawić.
Truskawki zmiksować na gładką masę (dodać cukier, jeśli używamy-u nas wersja bez cukru), dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, przelać do kokilek. Wstawić do lodówki do stężenia.
Przygotować kolejną porcję żelatyny (tak jak wyżej). Serki wymieszać z ziarnami wanilii (jeśli używamy), dodać żelatynę i dokładnie wymieszać.
Wylać na stężony mus truskawkowy. Wstawić do lodówki.
Kiedy desery będą gotowe, zanurzać kokilki na chwilę w ciepłej wodzie i wyjmować na talerzyki. Można też pozostawić je w miseczkach.
Ozdobić truskawkami i miętą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńWyglądają uroczo :)
OdpowiedzUsuńwow co za pyszności !!!!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
www.noteskulinarnyfiga.blogspot.com