Jeśli lubicie budyniowe ciasta i desery, to dzisiejsza propozycja na pewno się Wam spodoba. Budyń zmiksowany z masłem i ricottą, do tego borówki i porzeczki. Na dnie zamiast owoców można ułożyc pokruszone ciasteczka.
♥ Być może spodoba się Wam również deser z wiśniowym sosem.
Przygotowanie:
Budyń przygotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, odstawić do ostygnięcia. (Jeśli nie chcemy, żeby na budyniu powstał kożuch, posypmy jego wierzch cukrem).
Kiedy budyń ostygnie zmiksować go z masłem i ricottą na gładką masę.
Na dnie szklanek/pucharków ułożyć część owoców (około 1/3) i wylać na nie masę budyniową. Wstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Po wyjęciu udekorować pozostałymi owocami i miętą.
Wygląda tak delikatnie i pysznie, idealny na tą upalną pogodę! *.*
OdpowiedzUsuńWspaniały deser! Kwintesencja lata. Zapraszam do dodania przepisu do akcji "Porzeczkowo mi" na Durszlaku lub Mikserze Kulinarnym ;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńJa się pisze na ten deser. Jest lekki, smaczny, a do tego tak kusi.....
OdpowiedzUsuńkocham takie desery:) biorę gooo bez dwóćh zdań:D
OdpowiedzUsuńIdealne na lato.
OdpowiedzUsuńzdecydowanie mój ulubiony typ deseru - prosty, szybki, dużo owoców i pyszny krem. Wypróbuję w sobotę, gdy odwiedzą mnie moje siostrzenice :) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńPycha! Chętnie się poczęstuje :)
OdpowiedzUsuńKwintesencja twego, co w ciastach budyniowych najlepsze. Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuń