Przygotowanie:
Smalec rozgrzać w garnku i zrumienić cebule, dodać pokrojone w niedużą kostkę mięso, wędzoną paprykę i kminek.
Dokładnie wymieszać i dusić 2 min cały czas mieszając.
Dodać pokrojone w kostkę pomidory (można je wcześniej sparzyć wrzątkiem i pozbyć się skórki), papryki, marchewkę i pietruszkę, posiekany czosnek i papryczkę pepperoni (posiekać z nasionami).
Dusić pod przykryciem, mieszając przez około 1 godz.
Dodać pokrojone w dużą kostkę ziemniaki i dusić aż zrobią się miękkie.
Przyprawić solą i pieprzem.
- Oryginalny przepis: Dania z mięsa i drobiu, 01.2011, s.22, Prószyński Media
Lubię gulasz, również wołowy. Doskonale go przyrządziłeś. Narobiłeś mi smaka na taki gulasz :)
OdpowiedzUsuńwspaniały pomysł.wspaniały smak.wspaniałe zdjęcie. Pozdrawiam Dorota
OdpowiedzUsuń