Przygotowanie:
Ugotować bulion, dodać piersi kurczaka, marchew, pora i liście laurowe.Gotować 30 min na małym ogniu.
Oddzielnie ugotować ryż.
Gdy mięso zmięknie, wyjąć je z bulionu i pokroić w kostkę. W razie potrzeby bulion przecedzić przez sitko.
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dodawać kolejno po jednym żółtku, sok z cytryny i bardzo wolno ciepły bulion.
Podgrzewać uważając, żeby nie zagotować.
Do miseczek włożyć ryż, pokrojonego kurczaka i zalać bulionem.
Przybrać natką pietruszki, plasterkami cytryny lub bazylią.
- Oryginalny przepis: Zupy nasze ulubione na każdą okazję, 02.2008, s.22, Agora S,A,
ta zupa musi wspaniale smakować :) dodaję do ulubionych, muszę spróbować sama :)
OdpowiedzUsuńCytryna dodaje charakteru. :)
UsuńPyszna propozycja :>
OdpowiedzUsuńProszę wypróbować. :)
UsuńOj, kupiłeś mnie tą zupą. Świetne składniki, fajnie podana i pewnie smakuje tak, jak sobie wyobrażam :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do wypróbowania przepisu. :)
Usuńjeszcze nigdy nie jadłam z checią spróbuje :) pozdr
OdpowiedzUsuńSmakuje cytrynowo. :)
Usuń