Składniki na około 15 rozetek:
- 500 g obranych ziemniaków
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 2-3 ząbki czosnku
- 3 łyżki masła
- sól
Przygotowanie:
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, a następnie ugnieść/zmiksować na puree.
Nagrzać piekarnik do 175 stopni.
Dodać mąkę, przeciśnięte pzrez praske ząbki czosnku i masło. Ewentualnie dosolić. Dokładnie wymieszać.
Masę ziemniaczaną przełożyc do rękawa/szprycy do dekorowania i wyciskać małe rozetki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 15 minut.
małe cudeńka.. właśnie tak :-)
OdpowiedzUsuńpiękne :) zapisane do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńZabawa smakiem,składnikiem daje wiele przyjemności.
OdpowiedzUsuńRozetki ziemniaczane bardzo lubię!
Wyszły przepiękne i na pewno pyszne ;)
OdpowiedzUsuńTeż czasami robię takie, są naprawdę pyszne i ładnie prezenetują się na talerzu
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie. Ja też lubię zrobić coś w tym stylu - co wygląda szałowo, a do tego jest pyszne:) Proste danie, a tak różni się od zwykłego ziemniaka;) Zapisuję sobie, bo już dawno planowałam zrobienie ich:)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentują:-)
OdpowiedzUsuńPiekne!!:-)
OdpowiedzUsuńwygladaja jak male kwiaty. takie piekne ziemniaki od razu lepiej sie je:)
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie i delikatnie! Muszę spróbować! :) Obserwuję Twoje poczynania na blogu!
OdpowiedzUsuńAle cudnie wygląda o joj^^
OdpowiedzUsuńFajnie Ci wyszły. Muszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńśliczne:)
OdpowiedzUsuńobserwujemy?
ja zapraszam do siebie na konkurs http://sprawdzaneipolecane.blogspot.com/2013/01/konkurs-wosy-zima.html
bardzo pomysłowa przekąska ..ja bym zjadła wszystko :)
OdpowiedzUsuńNormalnie delicje :)
OdpowiedzUsuńgenialnie wyglądają:) z pewnością znikną w pierwszej kolejności z talerza:)
OdpowiedzUsuń