Czas na wielkanocne smaki!:) Nieodłącznym elementem wielkanocnego menu są oczywiscie jajka. Dzisiaj serwujemy jajka z pesto rukolowo-orzeszkowym. Nieco odmienna, ale bardzo łatwa w przygotowaniu propozycja.
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i oskubać, a następnie poprzekrajać na pół.
Rukolę i orzeszki umieścić w malakserze i zmiksować. Jeśli masa okaże się zbyt sucha, można dolać odrobinę wody.
Połówki jajek dekorować rukolowo-orzeszkowym pesto. Ozdobić orzeszkami i/lub rukolą.
Ja dodatkowo polałam jajka sosem czosnkowym.
Świetne połączenie składników i takie niebanalne. To moje smaki :)
OdpowiedzUsuńznakomity pomysł!
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł :) w pełni akceptuje :>
OdpowiedzUsuńPesto wygląda super, na pewno wypróbuję!
OdpowiedzUsuń