Połączenie piersi z kurczaka z ciastem francuskim jest bardzo trafne. Zresztą, czego by się do tego ciasta nie dodało, będzie dobrze. :)
Były już rogale i bułeczki ze szpinakiem, rożki z nadzieniem twarogowym i oliwkami, ślimaki z boczkiem oraz roladki z mięsem mielonym. Dzisiaj małe tarty z kawałkami kurczaka, pomidorkami koktajlowymi oraz świeżym tymiankiem.
Coś szybkiego, ale i pysznego. :)
Przygotowanie:
Ciasto francuskie pokroić na 8 równych prostokątów, pozaginać do środka brzegi. Można je posmarować białkiem lub oliwą, żeby ładnie się zrumieniły podczas pieczenia.
Prostokąty położyć na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pomidorki przekroić na pół.
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, usmażyć kurczaka. Mięso po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.
Na prostokątach z ciasta francuskiego układać kurczaka, pomidorki i dekorować gałązkami tymianku.
Piec około 20 minut.
musiały być PYSZNE :) ! http://magicznezyciemarty.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńJeszcze SĄ. :)
Usuńproste i smaczne, tak jak lubię:D
OdpowiedzUsuńTeż lubię to połączenie, kiedy w parze z prostotą idzie fajny smak. :)
UsuńWyglądają bardzo smakowicie, trzeba spróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam. Tym bardziej, że robi się je naprawdę szybko. :)
UsuńWłaśnie tak wyobrażamy sobie idealne mini tarty:D Pycha!
OdpowiedzUsuńPyszne takie mini tarty! :-)
OdpowiedzUsuńBardzo kuszące :) Skusiłabym się na jedną :)
OdpowiedzUsuńlubię takie wykorzystanie ciasta francuskiego :)
OdpowiedzUsuńsuper przekąska:)
OdpowiedzUsuńTo coś dla mnie, pycha :)
OdpowiedzUsuńWyglądają bosko, porywam jedną!
OdpowiedzUsuń