Rożki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie- często koło ratunkowe, z którego da się zrobić zarówno coś słodkiego, jak i coś wytrawnego. 

Te rożki zrobiłam z gotowego ciasta francuskiego, ale myślę, że kiedyś na pewno zrobię swoje własne. :)








Składniki:
  •   opakowanie ciasta francuskiego
  •   3 łyżki śmietany 18%
  •   15 dag półtłustego twarogu
  •   15 dag półtłustego sera feta
  •   kilkanaście listków bazylii
  •   natka pietruszki
  •   kilka czarnych oliwek
  •   pieprz

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do  do 200˚C.
 
Ciasto francuskie tniemy na kwadraty.

Z pozostałych składników robimy farsz. Twaróg, ser feta i śmietanę mieszamy bardzo dokładnie.

Następnie dodajemy rozdrobnione listki bazylii, posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w plasterki oliwki.

Całość doprawiamy pieprzem.

Tak przygotowaną masę układamy na środku każdego kwadracika z ciasta francuskiego, składamy po przekątnej i bardzo dokładnie sklejamy brzegi.

Rożki pieczemy około 20 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz