Ciasto francuskie- często koło ratunkowe, z którego da się zrobić zarówno coś słodkiego, jak i coś wytrawnego.
Te rożki zrobiłam z gotowego ciasta francuskiego, ale myślę, że kiedyś na pewno zrobię swoje własne. :)
Składniki:
Te rożki zrobiłam z gotowego ciasta francuskiego, ale myślę, że kiedyś na pewno zrobię swoje własne. :)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 3 łyżki śmietany 18%
- 15 dag półtłustego twarogu
- 15 dag półtłustego sera feta
- kilkanaście listków bazylii
- natka pietruszki
- kilka czarnych oliwek
- pieprz
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do do 200˚C.
Piekarnik nagrzać do do 200˚C.
Ciasto francuskie tniemy na kwadraty.
Z pozostałych składników robimy farsz. Twaróg, ser feta i śmietanę mieszamy bardzo dokładnie.
Następnie dodajemy rozdrobnione listki bazylii, posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w plasterki oliwki.
Całość doprawiamy pieprzem.
Tak przygotowaną masę układamy na środku każdego kwadracika z ciasta francuskiego, składamy po przekątnej i bardzo dokładnie sklejamy brzegi.
Rożki pieczemy około 20 minut.
Z pozostałych składników robimy farsz. Twaróg, ser feta i śmietanę mieszamy bardzo dokładnie.
Następnie dodajemy rozdrobnione listki bazylii, posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w plasterki oliwki.
Całość doprawiamy pieprzem.
Tak przygotowaną masę układamy na środku każdego kwadracika z ciasta francuskiego, składamy po przekątnej i bardzo dokładnie sklejamy brzegi.
Rożki pieczemy około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz