Ale do rzeczy: to tylko dwa składniki i... przekąska gotowa! Cieszy oko i podniebienie.
Pomysł zaczerpnięty stąd: Gołąbki, zrazy i inne zawijańce, Biblioteczka Poradnika Domowego, 3/2013
Składniki:
- płat gotowego ciasta francuskiego (275g)
- 8 plastrów boczku
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Ciasto rozwinąć i położyć na blacie.
Na cieście ułożyć boczek - jeden obok drugiego - tak, by nie zostawało wolne miejsce.
Ciasto zwinąć jak roladę, a nastepnie rulon pokroić na plastry.
Piec około 15-20 minut.
Jakieś to proste! I jak apetycznie wyglądają!
OdpowiedzUsuńOwszem - prostota tej przekąski jest wprost powalająca. :)
Usuńjakie śmieszne!:)
OdpowiedzUsuńapetyczne
OdpowiedzUsuńSuper wyglądają :)
OdpowiedzUsuńSą prześliczne!
OdpowiedzUsuńwyglądają przepysznie ;D
OdpowiedzUsuńmniam! ja robiłam ślimaczki z pieczarkami i serem, ale takie z boczkiem również muszą być super :)
OdpowiedzUsuńMuszę pokombinować z innymi nadzieniami. Ciasto francuskie daje tyle możliwości! :)
Usuńporywam od razu ze dwa, a może i trzy:) uwielbiam takie ślimaki!
OdpowiedzUsuńGwarantuję, że na jednym nigdy się nie kończy. :)
Usuńpomysł bardzo fajny i taki pyszny!!
OdpowiedzUsuńFajne szybkie danie.
OdpowiedzUsuńJadłam tylko słodkie, ale z boczkiem muszą być dobre..
Na słodko również są godne polecenia. Szczególnie, kiedy ma się nagle ochotę na "małe co nieco". Ciasto francuskie, trochę dżemu i gotowe! :)
Usuń