Składniki:
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (275 g)
- 200 g mięsa mielonego mieszanego
- mała cebula
- słodka i ostra papryka w proszku
- sól, pieprz
- łyżka oliwy
- opcjonalnie: kilka plasterków żółtego sera
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200˚C
Cebulę zeszklić na oliwie.
Dodać mięso i przyprawy według uznania. Smazyć około 5 minut.
Ciasto francuskie pokroić na prostokąty ( u mnie: 8 prostokątów).
Następnie układać mięso płasko na kawałkach z ciasta francuskiegoi zwijać w roladki.
(Przed zwinięciem można też ułożyć na mięsie kawałki żółtego sera)
Układać na blaszce do pieczenia.
Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C.
Aktualizacja: 17.04.2013
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz