Roladki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym

Nie udało mi się niestety jeszcze zrobić ciasta francuskiego. Chwilowo uważam to za zbyt skomplikowany proces. :)Póki co, kupuję gotowe i eksperymentuję z farszami i nadzieniami. A pomysłów jest naprawdę wiele.







Składniki:
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego (275 g)
  • 200 g mięsa mielonego mieszanego 
  • mała cebula
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • sól, pieprz
  • łyżka oliwy
  • opcjonalnie: kilka plasterków żółtego sera


Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 200˚C


Cebulę zeszklić na oliwie.

Dodać mięso i przyprawy według uznania. Smazyć około 5 minut.

Ciasto francuskie pokroić na prostokąty ( u mnie: 8 prostokątów).

Następnie układać mięso płasko na kawałkach z ciasta francuskiegoi zwijać w roladki.
(Przed zwinięciem można też ułożyć na mięsie kawałki żółtego sera)

Układać na blaszce do pieczenia.

Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200˚C.






























Aktualizacja: 17.04.2013


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz