Sernik na zimno z serków Danio oraz mascarpone na nieklasycznym spodzie z płatków kukurydzianych, masła i miodu. Na wierzch wybieramy ulubione owoce i galaretkę.
♥ Zobaczcie też SERNIK Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
♥ Zapraszam na INSTAGRAM oraz FACEBOOK
Przygotowanie:
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Galaretki rozpuścić w 500ml wody. Odstawić do ostygnięcia.
Masło i miód roztopić, wymieszać z płatkami kukurydzianymi, wyłożyć formę, wstawić do lodówki
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, odstawić.
Serek Danio krótko zmiksować z mascarpone, dodać żelatynę, zmiksować, wyłożyć na spód z płatków. Wstawić do lodówki.
Morele i nektarynki pokroić na mniejsze części.
Owoce układać na ściętej masie sernikowej, zalać ostygniętą galaretką, ponownie wstawić do lodówki do stężenia galaretki.
Piękne kolory!: )
OdpowiedzUsuńZaciekawił mnie ten spód! :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie kolorowy! Pyszności :) Mam ochotę na taki energetyczny smakołyk...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło. Dorota
Ależ pięknie wygląda z tymi kolorowymi owocami!
OdpowiedzUsuń