Ciężkie i wilgotne blondie z dużą ilością białej czekolady. Mak, można pominąć, a zamiast białej czekolady użyć deserowej lub mlecznej, dzięki temu otrzymamy cieszące się ogromną popularnością brownie.
♥ Jeśli jesteście fanami słodkości, zajrzyjcie też do działów CZEKOLADA W ROLI GŁÓWNEJ oraz CIASTA, CIASTECZKA I DESERY.
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C.
Czekoladę i masło umieścić w jednym naczyniu i roztopić w kąpieli wodnej i dokładnie wymieszać. Odstawić.
Jajka i cukier zmiksować. Dodać mąkę, ponownie krótko zmiksować. Czekoladę dodawać powoli do masy jajecznej, powoli miksując.
1/3 masy odłożyć do innego naczynia, dodać mak i dokładnie wymieszać.
1/3 masy odłożyć do innego naczynia, dodać mak i dokładnie wymieszać.
Masę z makiem przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, następnie wlać pozostałą część, wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut.
Bardzo lubię brownie i uwielbiam blondie. Piekę na zmianę. W ten sposób się nie znudzą :)
OdpowiedzUsuńU ciebie dodatek maku... ciekawie musi smakować :)
Mmm, wyjątkowe blondie :) Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuń