Julian Tuwim
Bardzo pomysłowe jajka, które mogą zagościć nie tylko na stole wielkanocnym, ale również jako jedna z pozycji w naszym codziennym śniadaniowym menu.
Bardzo pomysłowe jajka, które mogą zagościć nie tylko na stole wielkanocnym, ale również jako jedna z pozycji w naszym codziennym śniadaniowym menu.
Składniki:
- 4 jajka
- świeże listki bazylii
- świeże listki mięty
- koperek
- suszone zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
- łyżka majonezu
- olej do smażenia
Białka i żółtka rozgnieść bardzo dokładnie widelcem. Dodać pokrojone listki bazylii, mięty i posiekany drobno koperek. Dodać sól i pieprz. Do całości wmieszać łyżkę majonezu.
Tak przygotowanym farszem napełnić skorupki.
Wkładać na rozgrzany olej farszem do dołu. Smażyć do zrumienienia się masy jajecznej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz