Składniki:
- 30 dag cukinii
- jajko
- przyprawy
- ząbek czosnku
- około 5 łyżek mąki
Cukinię należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcisnąć z nadmiaru wody.
Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i bardzo drobno posiekaną cebulę.
Wbić jajko i dodać około 5 łyżek mąki. Przyprawić solą i pieprzem.
Smażyć na dość głębokim tłuszczu z obu stron, a następnie wyjąć na rozłożony na talerzu papierowy ręcznik, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podawać z jogurtem naturalnym, sosem czosnkowym, śmietaną i cukrem lub innymi ulubionymi dodatkami. :)
o zjadłabym dzis na obiad takie placuszki.
OdpowiedzUsuńA cukinię posiadam! :)
OdpowiedzUsuńChyba zrobię na obiadek :D
OdpowiedzUsuń