Łódeczki z awokado z łososiem

Wiosny jak nie było, tak nie ma. Niesamowicie nad tym ubolewam i ogłaszam, że wnoszę protest i postanawiam walczyć z tą szarością ( a może raczej bielą) za oknem.
Intensywnie kolorowe dania będą tutaj niezwykle pomocne. Od razu lepiej, kiedy widzi się tak kolorowe pyszności! A podwójna radość jest wtedy, kiedy można to jeszcze zjeść. :)





Składniki ( na 2 łódeczki):
  • 1 owoc awokado
  • pół łodygi selera naciowego
  • 50 g wędzonego łososia
  • sok z połowy cytryny
  • 2-3 łyżki płatków migdałowych
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Przygotowanie:

Awokado umyć, przekroić, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ. "Miseczkę" z awokado skropić połową soku z cytryny.

Miąższ wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny.

Seler naciowy i łososia pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać razem z miąższem.

Dodać posiekany szczypiorek i 2 łyżki płatków migdałowych, wymieszać i pzrełozyć do miseczek z awokado.

Oprószyć solą i pieprzem, udekorować płatkami migdałowymi.



4 komentarze: