Intensywnie kolorowe dania będą tutaj niezwykle pomocne. Od razu lepiej, kiedy widzi się tak kolorowe pyszności! A podwójna radość jest wtedy, kiedy można to jeszcze zjeść. :)
Składniki ( na 2 łódeczki):
- 1 owoc awokado
- pół łodygi selera naciowego
- 50 g wędzonego łososia
- sok z połowy cytryny
- 2-3 łyżki płatków migdałowych
- sól, pieprz
- szczypiorek
Przygotowanie:
Awokado umyć, przekroić, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ. "Miseczkę" z awokado skropić połową soku z cytryny.
Miąższ wymieszać z pozostałym sokiem z cytryny.
Seler naciowy i łososia pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać razem z miąższem.
Dodać posiekany szczypiorek i 2 łyżki płatków migdałowych, wymieszać i pzrełozyć do miseczek z awokado.
Oprószyć solą i pieprzem, udekorować płatkami migdałowymi.
Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńNarobiłaś mi smaka! :)
piekne!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję. :)
Usuńrzeczywiście kolorowe danie :) aż miło popatrzeć, a jeszcze lepiej zjeść :)
OdpowiedzUsuń