Przepyszny koktajl mango lassi

Patrząc na zdjęcia, wciąż czuję smak tego koktajlu. Polecam wszystkim miłośnikom mango, a także tym, którzy do mango nie są jeszcze przekonani.

Na to cudo kuchni indyjskiej natrafiłam, przeglądając czasopismo "POLSKA GOTUJE". Autorką przepisu jest Magda, która prowadzi niezwykle inspirujący rogalikblog.pl.




Składniki na dwie porcje:
  • 2 bardzo dojrzałe owoce mango (można też użyć owoców z puszki)
  • pół szklanki tłustego mleka
  • 150 g lodów waniliowych
  • 1/4 płaskiej łyżeczki kardamonu
  • wiórki kokosowe do posypania

Przygotowanie:

Mango należy obrać i pokroić - odłożyć kawałek do dekoracji, a resztę zmiksować na jednolitą masę.

Następnie dodać mleko, lody i kardamon i miksować jeszcze przez chwilę.

Chociaż ślinka nam cieknie na sam widok, to gotowy koktajl trzeba jeszcze wstawić na 15 minut do zamrażalnika.

Podajemy z cząstką mango (o ile jej wcześniej nie zjedliśmy) i wiórkami kokosowymi.   Mniam. :)






3 komentarze:

  1. Zdecydowanie mogłabym być degustatorką tego Przysmaku!

    Super aranżacja ;-)


    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. robisz śliczne fotki... ciekawe, dynamiczne kadry :)

    OdpowiedzUsuń