Patrząc na zdjęcia, wciąż czuję smak tego koktajlu. Polecam wszystkim miłośnikom mango, a także tym, którzy do mango nie są jeszcze przekonani.
Na to cudo kuchni indyjskiej natrafiłam, przeglądając czasopismo "POLSKA GOTUJE". Autorką przepisu jest Magda, która prowadzi niezwykle inspirujący rogalikblog.pl.
Przygotowanie:
Mango należy obrać i pokroić - odłożyć kawałek do dekoracji, a resztę zmiksować na jednolitą masę.
Następnie dodać mleko, lody i kardamon i miksować jeszcze przez chwilę.
Chociaż ślinka nam cieknie na sam widok, to gotowy koktajl trzeba jeszcze wstawić na 15 minut do zamrażalnika.
Podajemy z cząstką mango (o ile jej wcześniej nie zjedliśmy) i wiórkami kokosowymi. Mniam. :)
Zdecydowanie mogłabym być degustatorką tego Przysmaku!
OdpowiedzUsuńSuper aranżacja ;-)
www.przysmakiewy.pl
robisz śliczne fotki... ciekawe, dynamiczne kadry :)
OdpowiedzUsuńMmmm pyszne!
OdpowiedzUsuń