Kiedy pierwszy raz spróbowałam tej zupy, od razu się nią zachwyciłam i wiedziałam, że zagości w naszym domowym menu na dłużej.
♥ Oryginalny przepis: "Z kuchennej półeczki Zupy" Carole Clements
Przygotowanie:
Rozpuścić masło w garnku ustawionym na średnim ogniu. Dodać cebulę i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodajemy czosnek, doprawiamy pieprzem i solą.
Teraz należy zmniejszyć ogień i podsmażać cebulę przez około pół godziny, bez przykrycia. Kiedy cebula zacznie brązowieć, należy ją częściej mieszać-szczególnie przy dnie.
Następnie posypujemy cebulę mąką i bardzo dokładnie mieszamy. Teraz dolewamy wino i bulion i gotujemy całość.
Na bagietkach albo pokrojonym na mniejsze części chlebie układamy ser i zapiekamy w piekarniku. Tak przyrządzone grzanki kładziemy na ciepłej zupie i od razu podajemy.
O tak,to jest zupa,o której się nie zapomina.
OdpowiedzUsuńPyszne zdjęcia!
Boski smak, boskie zdjęcia. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń