Różowy torcik na ryżowym spodzie

Nigdy nie robiłam spodu do ciasta z wafli ryżowych. Na ten przepis natrafiłam przypadkiem i postanowiłam zaryzykować.
Jeśli chodzi o wrażenia - torcik prezentuje się bardzo wdzięcznie, jego kolorystyka z pewnoscią poprawia nastrój. :) Część biała i różowa jest pyszna i szczerze je polecam. Co do wafli ryżowych - nie przekonały mnie. Taki spód uważam za zbyt twardy w porównaniu do reszty. Oczywiście jest do pokrojenia i zjedzenia, ale mnie nie porwał. :) Następnym razem dno wyłożę pokruszonymi ciasteczkami.


Skan przepisu z: PIECZENIE JEST PROSTE nr 2*2012 Ciasta na chrupkim spodzie




7 komentarzy:

  1. kolorystyka rzeczywiście genialna!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pięknie:-))Kolory robią swoje:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolory ma cudne :)
    Takiego spodu też nie próbowałam, ciekawa jestem, jak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń