Danie dla tych, do których nie przemawia moja dzisiejsza rybna propozycja obiadowa.
Składniki:
- 4 udka
- 4 plastry prosciutto
- suszony tymianek
- 4 łyżki sosu sojowego
- sól
- świeżo zmielony pieprz
do podania: pieczone ziemniaczki
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Udka umyć, osuszyć i ponacinać.
Natrzeć sosem sojowym i tymiankiem, delikatnie oprószyć solą, pieprzem.
Każe udko zawinąć w plaster szynki i układać w naczyniu żaroodpornym.
Piec około 60 minut.
Jeżeli smakuje tak dobrze jak wygląda to rewelacja!
OdpowiedzUsuńo, nigdy nie dawałam do pieczonych udek sosu sojowego. Z ochotą spróbuję ;P)
OdpowiedzUsuńapetyczne danko:) chętnie bym porwała taką nóżkę:D
OdpowiedzUsuńZ chęcią skusiłabym się na takie udko! A co! :))
OdpowiedzUsuń