Pachnące rozmarynem udka z prosciutto

Możliwości jest naprawdę wiele. Sposobów na udka jest tyle, że w zasadzie codziennie moglibyśmy jeść je w innym wydaniu i z innymi dodatkami.
Danie dla tych, do których nie przemawia moja dzisiejsza rybna propozycja obiadowa








Składniki:
  • 4 udka
  • 4 plastry prosciutto
  • suszony tymianek
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

do podania: pieczone ziemniaczki

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Udka umyć, osuszyć i ponacinać.

Natrzeć sosem sojowym i tymiankiem, delikatnie oprószyć solą, pieprzem.

Każe udko zawinąć w plaster szynki i układać w naczyniu żaroodpornym.

Piec około 60 minut.

4 komentarze:

  1. Jeżeli smakuje tak dobrze jak wygląda to rewelacja!

    OdpowiedzUsuń
  2. o, nigdy nie dawałam do pieczonych udek sosu sojowego. Z ochotą spróbuję ;P)

    OdpowiedzUsuń
  3. apetyczne danko:) chętnie bym porwała taką nóżkę:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Z chęcią skusiłabym się na takie udko! A co! :))

    OdpowiedzUsuń