Składniki:
- młode ziemniaczki
- oliwa z oliwek
- suszony tymianek
- czosnek granulowany
- sól morska
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
Ziemniaczki dokładnie wyszorować, nie obierać, osuszyć, w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki.
Naciąć na wierzchu krateczkę.
Skropić oliwą z oliwek.
Posypać suszonym tymiankiem i czosnkiem granulowanym.
Piec około 40-50 minut.
Po wyjęciu oprószyć solą morską.
Młode ziemniaczki można również piec w papilotkach z folii aluminiowej. Należy wówczas na każdym ziemniaczku ułozyć kawałek masła i posypać tymiankiem. Jeśli lubicie użyjcie też czosnku. Dodatkowo ziemniaczki można skropić sokiem z cytryny. Piec 40-50 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz