Kuskus świetnie komponuje się z różnymi składnikami. Dzisiaj proponuję wykorzystanie bobu i piersi z kurczaka. Jeśli dysponujemy wcześniej ugotowanym bobem, to można powiedzieć, że to danie jest ekspresowe, bo ani kasza, ani pierś z kurczaka nie wymagają wielkich nakładów czasowych. Przed podaniem dorzucam jeszcze kilka listków mięty, która dodaje lekkiego orzeźwienia i dobrze współgra z pozostałymi składnikami.
Przygotowanie:
Kuskus przygotować zgodnie z zaleceniami na opakowaniu (ja zalewam bulionem).
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą i czarnym pieprzem, usmażyć na rozgrzanej patelni na łyżce oliwy.
Wymieszać kuskus, kawałki kurczaka i bób, w razie potrzeby doprawić do smaku.
Przed podaniem udekorować świeżymi listkami mięty.
super przepis uwielbiam kus kus :)
OdpowiedzUsuń