Oryginalny przepis na indyka: Pieczony filet z indyka w glazurze
♥ 1porcja: bułka, pieczona pierś z indyka* (około 80g), 2-3 łyżki sosu majonezowego**, 2-3 liście sałaty, 3 smażone plastry boczku, rzodkiewka pokrojona w plasterki, 1/4 papryki pokrojonej w paseczki
♥ 1porcja: 2 kromki chleba z ziarnami, kawałek pieczonej piersi z indyka*,3 łyżki sosu czosnkowego***, 2 liście sałaty, 1/4 czerwonej papryki, łyżka słodkiego sosu chili
*Pieczona pierś z indyka
Przygotowanie:
Przygotować marynatę, natrzeć nią mięso, resztą polać, umieścić w misce, przykryć folią spożywczą, wstawic na całą noc do lodówki.
Piec w 180 stopniach C przez około 45-50 minut, polewajac od czasu do czasu marynatą.
Na czas przygotowania kanapek zawinąć w folię aluminiową.
500g indyka wykorzystałam do zrobienia 6 kanapek.
**Sos majonezowy (125ml)
Przygotowanie:
Wszytskie składniki dokładnie wymieszać.
***Sos czosnkowy (250ml)
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w miseczce, dokładnie wymieszać. Najlepiej smakuje na drugi dzień lub przynajmniej po kilku godzinach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz