Dzisiaj pomysł na czekoladę w płynnej postaci. Wyśmienicie poprawia nastrój. :)
Składniki (na 4 małe filiżanki):
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g mlecznej czekolady
- 250 ml mleka 3,2 %
- 250 ml śmietany 30 %
- cukier wanilinowy
Do garnka wlać mleko i śmietanę. Wrzucić połamaną czekoladę.
Gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając - aż czekolada sie roztopi.
Dodać cukier wanilinowy. Podgrzewać jeszcze przez chwilę.
Wlewać do szklanek/filiżanek przez sitko.
Wpis aktualizowany: 09.04.2013
Wszystkie przepisy są naprawdę świetne! Mogę tylko pozazdrościć talentu kulinarnego! :) Na duże uznanie zasługuje również bardzo estetyczne podanie potraw :) Od tego patrzenia, aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuń