Jeśli znudziły się Wam zwykłe smażone albo pieczone ryby, proponuję sięgnąć po ten przepis na kotlety rybne, a właściwie rybno-paprykowe. Można dodawać do nich inne ulubione składniki, na przykład natkę pietruszki, czy kolendrę.
Przygotowanie:
Rybę i paprykę posiekać w bardzo drobną kostkę.
Ja do rozdrobnienia ryby i papryki używam malaksera. Znacznie oszczędza to czas, a uzyskana w ten sposób masa ma pożądaną konsystencję i swietnie nadaje się do zrobienia kotletów. Miksuję rybę razem z mlekiem, później rozdrabniam paprykę, mieszam wszystkie podane składniki, doprawiam i smażę.
Wszystkie składniki połączyć. Porządnie przyprawić solą i cytrynowym pieprzem. W razie potrzeby dodać więcej bułki tartej. Masa ma być dość gęsta- na tyle, żeby można było ją formować.
Formować kotlety (jak mielone) i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złotobrązowy kolor.
Podawać z ziemniakami i/lub sałatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz