Małe zapiekanki z ciasta francuskiego

Mrożone ciasto francuskie często jest dla mnie ratunkiem, kiedy chcę przygotować coś szybkiego i smacznego. Właściwie można z niego zrobić coś słodkiego, jak i słonego, czy pikantnego. Prawdziwy festiwal smaków, w zależności od tego, na co mamy ochotę, albo na co pozwalają nam zasoby naszej lodówki. :)
Tym razem przyszedł czas na zapiekanki z serem, oliwkami i kawałkami szynki. W połączeniu z sosem czosnkowym, czy pomidorowym są wyśmienite.











4 komentarze:

  1. Ciasto francuskie nadaje się do mnóstwa wypieków! Twoje zapiekanki wyglądają pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. szybko i pysznie ;]
    czegóż chciec więcej?



    http://www.karmel-itka.blogspot.com
    http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak widać można zjeść szybko i smacznie bez wielkiego nakładu czasu ;-))

    Apetycznie!



    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. zgadzam się, ciasto francuskie jest fantastycznym kołem ratunkowym :)

    OdpowiedzUsuń