Sałatka z kaszy jaglanej

Sałatka z kaszy jaglanej i innych, samych prostych składników. Na szybki obiad, drugie śniadanie albo kolację.Wyjątkowo przypadła mi do gustu. Jeśli zrezygnujemy z tuńczyka, wyjdzie świetna sałatka w wersji wege. Polecam. :)





Składniki (4 porcje):
  • 200g kaszy jaglanej
  • mały ogórek
  • 50g rodzynek
  • pół czerwonej cebuli
  • około 10 pomidorków koktajlowych
  • puszka tuńczyka w oliwie
  • pęczek natki pietruszki
  • limonka
  • sól
  • świeżo mielony kolorowy pieprz
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Warzywa pokroić na mniejsze kawałki: ogórek w ćwiartki a następnie w kostkę, pomidorki koktajlowe na pół, czerwona cebula w kostkę.

Ogórki, pomidory, cebulę, rodzynki, rozdrobnionego tuńczyka oraz posiekaną natkę pietruszki dodać do kaszy. Wymieszać, doorawić sola i swieżo mielonym pieprzem.

Skropic lekko oliwą z oliwek oraz sokiem z limonki.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz