Biała kiełbasa ze śliwkami

Składniki:

  • 2 cebule
  • 6 kawałków białej kiełbasy
  • 150 g suszonych śliwek
  • oliwa
  • pieprz
  • tymianek

Przygotowanie:

Cebule pokroić w piórka. Połowę ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
Na wierzch położyć kiełbasę. Położyć na niej suszone śliwki i przykryć resztą cebuli.
Całość pokropić oliwą i posypać pieprzem oraz tymiankiem.
Piec w piekarniku około 40 minut (lub dłużej) w temp. 180 C.
W połowie pieczenia przewrócić kiełbasę na drugą stronę, a cebulę przemieszać.


  • Oryginalny przepis: Moje Gotowanie Numer Specjalny. Wielkanoc, 2/2013, s. 24, G+J Gruner+Jahr Polska Sp. z o.o. & Co. Spółka Komandytowa


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz