Ziemniaki, tuńczyk oraz jajka. Całość udekorowana majonezem, natką pietruszki i oprószona świeżo mielonym pieprzem. Prostota tego dania jest ogromnym plusem. Wszak lubimy zjeść pysznie i szybko. :) Zapraszam na sałatkę ziemniaczano-jajeczną z tuńczykiem.
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, ugotować w osolonej wodzie.Jajka ugotować na twardo lub półmiękko (z lekko płynnym żółtkiem).
Ugotowane i odcedzone ziemniaki ułożyć na talerzach, na wierzchu układać kawałki tuńczyka z puszki, a następnie obrane i pokrojone w ćwiartki jajka.
Dodać majonez (według uznania), posypać natką pietruszki (może być posiekana) i oprószyć swieżo mielonym czarnym pieprzem.
Poszczególne składniki sałatki najlepiej układać bezpośrednio na talerzach( a nie w jednej dużej misce) i warstwowo, nie mieszając od razu całości, gdyż wówczas wygląda mało estetycznie.
W pełni mi się podoba :>
OdpowiedzUsuńSuper :D Wygląda rewelacyjnie, aż chce się zjeść ta sałatkę
OdpowiedzUsuńBardzo kolorowa. Pysznie wygląda. Skusiłabym się na nią :)
OdpowiedzUsuńmniammm kompozycja smaków idealna:) cudowne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńkolorowa i wspaniale podana!!!!
OdpowiedzUsuńOd dawna czaje się na sałatkę z tuńczykiem, motywacja do zrobienia ;-)
OdpowiedzUsuń