Pyszny warstwowy deser wykonany z pokruszonych wafelków kokosowych w polewie, serka homogenizowanego o smaku waniliowym oraz śmietany kremówki. Jeśli jesteśmy fanami bardzo słodkich deserów, śmietanę można dodatkowo dosłodzić cukrem pudrem, ja jednak tego nie zrobiłam i taką opcję polecam również Wam. Smak słodkich waferlków doskonale uzupełnia się ze smakiem serka homogenizowanego i bitej śmietany.
Na deser kokosowy z doddatkiem truskawek, który również widzicie na zdjęciach, zapraszam już niebawem... :)
Przygotowanie:
Wafelki pokruszyć/połamać na mniejsze kawałki.
Śmietanę ubić. Jeśli lubimy bardzo słodkie desery, możemy śmietanę dosłodzić cukrem pudrem.
Poszczególne składniki deseru układać warstwowo w szklance/pucharku.
Schłodzić w lodówce.
Pysznie i słodko! ;)
OdpowiedzUsuńAle słodziutko się zrobiło. Ja lubię i wafelki i serek i kremówkę. Wszystko w jednym. Smakowicie :)
OdpowiedzUsuń