Deser z wafelkami kokosowymi

Pyszny warstwowy deser wykonany z pokruszonych wafelków kokosowych w polewie, serka homogenizowanego o smaku waniliowym oraz śmietany kremówki. Jeśli jesteśmy fanami bardzo słodkich deserów, śmietanę można dodatkowo dosłodzić cukrem pudrem, ja jednak tego nie zrobiłam i taką opcję polecam również Wam. Smak słodkich waferlków doskonale uzupełnia się ze smakiem serka homogenizowanego i bitej śmietany.
 Na deser kokosowy z doddatkiem truskawek, który również widzicie na zdjęciach, zapraszam już niebawem... :)


Składniki (na 2 desery):
  • około 80g (2 sztuki) wafelków w polewie o smaku kokosowym
  • 150g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
  • 200ml śmietany kremówki
  • opcjonalnie: cukier puder, 1 łyżka granulowanego kakao typu instant

Przygotowanie:

Wafelki pokruszyć/połamać na mniejsze kawałki.

Śmietanę ubić. Jeśli lubimy bardzo słodkie desery, możemy śmietanę dosłodzić cukrem pudrem.

Poszczególne składniki deseru układać warstwowo w szklance/pucharku.

Schłodzić w lodówce.





2 komentarze:

  1. Ale słodziutko się zrobiło. Ja lubię i wafelki i serek i kremówkę. Wszystko w jednym. Smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń