Pasta kanapkowa z bobem i awokado

Z racji tego, że bobu mamy teraz pod dostatkiem, przepisy z jego udziałem są jak najbardziej pożądane. Jeśli znudzi się Wam jedzenie samego ugotowanego bobu, proponuję przygotowanie prostej pasty kanapkowej. Wystarczy zmiksować na gładką masę bób oraz awokado, przyprawić, smarować kromki chleba lub bułki i jeść. Do tego pomidor i natka pietruszki i śniadanie gotowe.


♥ Po przepisy tylko wegańskie zapraszam TUTAJ



Składniki (na około 6 kanapek):
  • 100g ugotowanego i obranego bobu
  • 1 awokado
  • 1/2 cytryny
  • łyżeczka cukru
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: musztarda, czosnek granulowany, słodka papryka w proszku


Przygotowanie:

Awokado przekroić, usunąć pestkę, miąższ wyjąć łyżeczka i umieścić w malakserze i skropić sokiem z cytryny. Dodać ugotowany i obrany bób, zmiksować na gładką masę. Doprawić solą, piperzem i łyzeczką cukru.

Opcjonalnie można dodać musztardę, czosnek granulowany, słodką paprykę w proszku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz