Karmelizowane jabłka z czekoladą

Tym razem coś na osłodę życia. Prosty deser. Piękne złociste jabłuszka z czekoladą.

Jabłka karmelizujemy tak samo, jak gruszki do sałatki. Zobacz: Śniadanie, które daje pozytywną energię
Polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Niebo w gębie! :)

Składniki dla 2 osób:
  • 2 jabłka
  • 40g masła
  • 2 łyżki octu winnego
  • łyżka cukru
  • 60-100 g czekolady

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej.

Masło, ocet winny i cukier przełożyć na patelnię, dodać pokrojone jabłka.Smażyć aż jabłka lekko zmiękną i się zarumienią (kilka minut).

Jabłka przełożyć na miseczki, polać rozpuszczoną czekoladą.

 




5 komentarzy:

  1. Proste, a pyszne. Oj, nie powinnam tego ogladac z pustym zoladkiem ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale deser! Chętnie bym się zajadała takim w towarzystwie dobrej książki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne śniadanie!
    I zdjęcia bardzo kuszące...

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj, zjadłabym.. zjadłabym.. ale to tylko fotografia ;-(



    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń