Tytuł posta mówi sam za siebie. Do przygotowania tego deseru potrzebujemy bananów (skropionych sokiem z cytryny), serka mascarpone i masy kajmakowej. Składniki możemy łączyć w dowolnych proporcjach, ale nie radzę przesadzać ani z bardzo słodką masą kajmakową ani z mascarpone.
Przygotowanie:
Serek mascarpone przełożyć do miski i dokładnie wymieszać łyżką, żeby stał się bardziej puszysty i mniej zwarty.
Masę kajmakową można lekko podgrzać (wstawiając puszkę do ciepłej wody), żeby była rzadsza.
Banana pokroić w plasterki, które od razu skropić sokiem z cytryny.
Składniki układać warstwami w szklance lub pucharku.
Prosto i idealnie!! ;)
OdpowiedzUsuńKocham wszystko co ma kajmak:-))
OdpowiedzUsuńProste desery zawsze wychodzą najlepiej i są najsmaczniejsze! Koniecznie muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńfood-and-other.blogspot.com